Apple verwijdert alle Java-plugins te verwijderen uit OS X-webbrowsers en laat de ontwikkeling van Java voor Mac voortaan aan Oracle.

Volgens de supportpagina die de OS X-update vergezelt, zullen gebruikers die een Java-plugin in hun browser willen gebruiken die voortaan zelf moeten installeren. OS X-browsers zullen een pop-up boodschap tonen als zij Java-applets willen inladen, waarna zij de plug-in zelf moeten afhalen bij Oracle.

Eerder dit jaar kondigde Oracle ook al aan dat het voortaan zorg zal dragen voor de ontwikkeling en bijwerking van Java voor OS X. Het zal vanaf nu versies voor alle besturingssystemen tegelijk kunnen bijwerken

Voorheen nam Apple deze verantwoordelijkheid zelf op zich, maar omdat het consequent achterliep op de veiligheidsupdates, wisten de makers van de Flashback-malware honderdduizenden Mac-gebruikers te besmetten via een kwetsbaarheid, die al was gedicht op andere besturingssystemen.

Met de verwijdering van Java plug-ins uit OS X-browsers en het directe beheer van de Java-ontwikkelaar wordt een belangrijk veiligheidsrisico nu hopelijk verder uit de wereld geholpen. Tegelijk hoeft Apple steeds minder om te kijken naar de technologie die het zoveel hoofdpijn heeft bezorgd.

Zdnet

Published On: 19-10-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht