Apple geeft na een week eindelijk reactie op de commotie rond het opslaan van locatiegegevens op apparatuur voorzien van iOS4. De langdurige opslag was niet de bedoeling.

 

De Apple-programmeurs krijgen er van langs in de verklaring. Programmeerfouten zouden de oorzaak zijn dat de iPhone- en iPad-gegevens langer dan een jaar onversleuteld opslaan en het bestand als backup versturen naar iTunes. "Het gaat om een bug en we zijn van plan deze zo snel mogelijk te op te lossen", zegt Apple in een verklaring.

Google verwees ook naar overenthousiaste programmeurs
Inmiddels zijn verschillende toezichthouders onderzoek gestart naar de verzamelpraktijken van Apple. Ook is in de Verenigde Staten een collectieve rechtszaak gestart. De situatie lijkt sterk op de affaire waarin Google met zijn StreetView-auto's gegevens van wifi-netwerken opspoorde. Ook Google wees toen naar een overenthousiaste programmeurs die zijn software zo had gebouwd dat veel meer gegevens werden opgeslagen dan bedoeld.

Plaatsbepaling is goud waard
Bedrijven zoals Google, Apple en Microsoft proberen met de locatiegegevens een database op te bouwen om plaatsbepalingsdiensten te verbeteren en uiteindelijk adverteerders in de gelegenheid te stellen lokatiespecifieke advertenties naar potentiële klanten te sturen. Volgens Onderzoeker Frost & Sullivan een markt die in 2015 2,5 miljard dollaar waard is.

Automatiseringgids

Published On: 28-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht