De Apple Watch heeft met zijn lancering in het tweede kwartaal direct driekwart van de wereldwijde smartwatchmarkt veroverd. Dat stelt marktonderzoeker Strategy Analytics woensdagnacht.

Volgens de onderzoeker verscheepte Apple in het tweede kwartaal 4 miljoen smartwatches. Bij Samsung, de op één na grootste smartwatchmaker, waren dat er tien keer zo weinig. Kleinere fabrikanten waren gezamenlijk goed voor nog eens 900.000 verscheepte smartwatches.

De 4 miljoen Apple Watches die in het tweede kwartaal werden verscheept, zijn vermoedelijk niet allemaal in diezelfde periode verkocht aan consumenten. Apple maakt geen exacte verkoopcijfers van het horloge bekend.

Gear A
De schattingen van analisten over de verkoop van de Apple Watch lopen ver uiteen. Apple-directeur Tim Cook zei dat het apparaat in de eerste negen verkoopweken sneller over de toonbank ging dan de iPhone en iPad in hun beginperiode.

Verwacht wordt dat Samsung binnenkort een nieuwe smartwatch presenteert, tegelijk met de Galaxy Note 5. De Gear A zou een ronde smartwatch worden die wordt bestuurd via een ring om het scherm en een draaiknop aan de zijkant.

Sinds 17 juli is de Apple Watch in Nederland te koop. Het apparaat kan momenteel alleen met een oplader van Apple van stroom worden voorzien, maar bronnen van 9to5Mac melden donderdag dat het binnenkort mogelijk wordt voor andere accessoirefabrikanten om een Apple Watch-lader te integreren in houders voor het horloge.

Nu.nl

Published On: 23-07-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht