Apple zou volgens meerdere geruchten werken aan een iPad met een groter scherm. Het meeste recente bericht hierover is afkomstig uit de Taiwanese krant United Daily News. Het zou de ontwikkeling van een iPad met een schermgrootte van rond de 12 of 13 inch betreffen. Een eventuele ontwikkeling van de grotere iPad zou plaatsvinden in samenwerking met Quanta Computer.

De geruchtenstroom dat Apple op de tekentafel bezig zou zijn met een iPad met een groter scherm is begin dit jaar al begonnen. Apple zou een grotere iPad aan het testen zijn. Opvallend is dat de prototypes van enkele eerdere iPads ook al een scherm van zo'n 13 inch zou hebben gehad. Apple staat erom bekend veel verschillende schermgroottes uit te proberen.

Het is nog niet zeker of de toekomstige iPad een verbeterde of slechts een grotere versie van de huidige serie iPads zal worden. Zeker is wel dat wanneer er daadwerkelijk een grotere iPad in productie zal worden genomen, er voor ontwikkelaars tal van nieuwe mogelijkheden te bedenken zijn op het gebied van applicaties.
 

Tim Cook, de CEO van Apple, kondigde eerder al aan dat het jaar 2014 voor Apple een belangrijk jaar zal worden. Wellicht dat hiermee de komst van een grotere iPad al geïmpliceerd werd. Overigens lijkt het niet onwaarschijnlijk dat Apple ook een volgende garantie iPhone met een groter scherm zal uitrusten.

De fabricage van de huidige iPads vindt grotendeels plaats dankzij contracten met de leveranciers Foxconn en Pegatron. De iMac en Macbook Pro werder echter geproduceerd in samenwerking met het Taiwanese Quanta Computer. Volgens de geruchten zou Apple met deze Taiwanese fabrikant in zee gaan voor de productie van de grotere iPad.

Op 15 oktober zal er naar verluidt een speciaal Ipad evenement plaatsvinden, wellicht dat hier door Apple meer feiten worden losgelaten over een eventuele grotere iPad.

www.techzine.nl

Published On: 25-09-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht