Apple heeft het voorstel van Samsung om een schikking te treffen in Australië afgewezen. 

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern hoopte op die manier de weg vrij te maken voor de introductie van zijn nieuwste tablet op de Australische markt.

Apple heeft in Australië een verbod geëist op de verkoop van de Galaxy Tabs van Samsung, omdat die apparaten ''slaafse kopieën'' van de eigen iPad zouden zijn.

Samsung wijst de beschuldigingen van de hand. Vervolgens startte Samsung zelf een rechtszaak omdat Apple patenten zou schenden in de iPad. De bedrijven liggen al enige tijd met elkaar in de clinch. Beide bedrijven beschuldigen elkaar van het schenden van patenten. In verscheidene landen lopen rechtszaken.

Nederland

Apple spande ook in Nederland een rechtszaak aan tegen Samsung en wist een verkoopverbod af te dwingen in Nederland op de smartphones Galaxy S, S II en Ace van Samsung. Dit verbod werd uitgesproken op basis van patentschending. De Galaxy Tab werd niet verboden door de rechter.

De juridische strijd tussen de twee bedrijven in Nederland duurt echter voort. Samsung heeft een kort geding aangespannen tegen Apple wegens het schenden van patenten. De rechtbank in Den Haag doet op 14 oktober uitspraak.

nu

Published On: 04-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht