Ondanks dat de iPad 2 pas net op de markt is wil dat niet zeggen dat Apple stil zit wat betreft de opvolger van de populaire tablet. Zo zou uit anonieme bronnen blijken dat Apple van plan is een amoled-scherm te gaan gebruiken in de volgende iPad.

Volgens de anonieme bronnen zou Tim Cook, plaatsvervangend CEO van Apple, op gesprek zijn geweest bij Samsung. De reden van zijn bezoek zou te maken hebben met het feit dat Apple in de iPad 3 gebruik wilt gaan maken van amoled-schermen. Momenteel maakt Apple nog gebruik van lcd-schermen in haar iPad's. Recente verbeteringen in de techniek van amoled zou de schermen een stuk bruikbaarder maken voor tablets. Zo zijn de schermen zuiniger met energie, helderder en hebben zij minder last van weerspiegelingen.

De iPad 2 werd afgelopen maart gelanceerd en werd wederom zeer positief ontvangen. Vrijwel direct na het lanceren van de iPad 2 kwamen de geruchten over de opvolger, vaak de iPad 3 genoemd, al weer op gang. Deze iPad 3 zou volgens de geruchten aan het eind van 2011 al op de markt gaan komen. Of dat dit ook reëel en betrouwbaar is valt nog te bezien. Er gaan ontzettend veel speculaties over een nieuwe iPad, vooral of dit een volledig nieuwe versie wordt of een update van de huidige iPad zal worden. Voorlopig zal het ook nog wel bij speculeren blijven. Het gebruik van amoled-schermen in de iPad zal in ieder geval een interessante ontwikkeling zijn en mogelijk een grote vooruitgang.

techzine

Published On: 30-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht