Apple neemt de grootste brandstofcelinstallatie in gebruik die er buiten energiemaatschappijen in de Verenigde Staten te vinden is.

De  brandstofcelinstallatie voorziet samen met de grootste zonnecel-centrale in de energiebehoefte van een groot nieuw datacentrum in Maiden in North Carolina. De zonnecellen geven een maximumvermogen van 20 megawatt, de brandstofcel voegt daar nog 5 megawatt aan toe.

Het datacentrum behaalt, mede door de energievoorziening, het hoogst bereikbare milieulabel, de LEED Platinum Cerification, zo blijkt uit Apples milieueffectrapportage over 2011. Apple zet zich bovendien in voor het hergebruik van materialen zoals gerecycled plastic voor de vinnetjes van koelinstallaties, dat afkomstig is van plastic flessen. Ook verwerkt Apple hergebruikt plastic bij het samenstellen van onderdelen van speakers en armpjes om computeronderdelen vast te zetten in de behuizing.

Uitstoot groeide spectaculair
Alle inspanningen ten spijt is de CO2-footprint van Apple enorm toegenomen. De uitstoot van broeikasgassen nam ten opzichte van 2010 56 procent toe tot 23,1 miljoen ton. De oorzaak is een sterke groei van de afzet. Apple constateert dat de maatregelen desondanks zin hebben. De emissie per dollar omzet is met 15,4 procent gedaald ten opzichte van 2008.

Automatiseringgids

Published On: 23-04-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht