Apple heeft de update naar iOS 9.3 stilgelegd, nadat gebruikers zijn gaan klagen over een probleem met de activatie van hun apparaat. In sommige gevallen vraagt iOS bij oudere apparaten om het wachtwoord van een ander account dan dat van de huidige gebruiker.

Apple erkent het probleem op een supportpagina en geeft diverse tips voor een workaround. In sommige gevallen gaat het om een account waarover de huidige gebruiker geen controle heeft, waardoor het wachtwoord daarvoor niet bekend is. Na de update vraagt iOS om het wachtwoord van het account waarmee de iPhone als eerste de setup heeft doorlopen.

Gebruikers die al een niet-geactiveerd iOS-apparaat hebben na de update, kunnen via iTunes het apparaat activeren via hun eigen account. Ook raadt Apple aan om een vergeten wachtwoord te resetten en om via iCloud.com de Activation Lock eraf te halen.

Totdat Apple een definitieve fix heeft, zet het de update voor iOS 9.3 stil. Die moet binnen een paar dagen komen, zegt de fabrikant in een statement tegen Apple-site iMore. Apple bracht iOS 9.3 maandag uit, vlak na zijn eigen evenement waarop het de iPhone SE en kleinere iPad Pro presenteerde.

Tweakers.net

Published On: 25-03-16|Categories: nieuws|

Deel dit bericht