AMSTERDAM – Apple heeft het marktaandeel op de Nederlandse pc-markt in het eerste kwartaal van 2012 voor het eerst in lange tijd zien teruglopen. Acer en HP zagen juist flinke groei.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner die NU.nl heeft opgevraagd. HP blijft in de eerste drie maanden van dit jaar leider met een marktaandeel van 30,4 procent, een jaar geleden was dat nog 27,9 procent. Acer heeft wat slechte kwartalen achter de rug, maar komt nu uit op 19,1 procent. Een flinke stijging in vergelijking met de 13,2 procent in het eerste kwartaal van 2011.

Opvallend is dat Apple de absolute verkopen met 8,8 procent zag teruglopen. De iPad wordt hierin overigens niet meegerekend. Het marktaandeel van Apple loopt terug van 7,8 procent in de eerste drie maanden van 2011 naar 7,1 procent in dezelfde periode een jaar later. Daarmee moet het Asus inmiddels voor zich dulden.

In totaal werden er in januari, februari en maart ruim 732.000 pc's verkocht in Nederland. Een afname van 0,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. Wereldwijd was er juist licht herstel te zien.

Nu.nl

Published On: 03-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht