Apple gaat naar verluidt gebruikers de mogelijkheid bieden om hun iTunes-bibliotheek te koppelen aan online-mirrors in zijn datacenters. Bestanden van lage kwaliteit zouden automatisch in versies van hoge kwaliteit worden omgezet.

Apple zou met zijn iCloud-dienst muziekcollecties van iTunes-gebruikers scannen en de bestanden snel kunnen koppelen aan de versies op zijn datacenters. Gebruikers van de dienst zouden nummers uit hun collectie vervolgens streaming kunnen beluisteren op tal van apparaten, zoals pc's, iPads en iPhones, zeggen bronnen die bekend zijn met Apples plannen tegen Businessweek. Als een gebruiker een track in lage kwaliteit op zijn systeem had staan, wisselt iCloud deze automatisch om in een versie van hoge kwaliteit.

De dienst wordt niet gratis, maar de prijzen die Apple gaat hanteren zijn niet bekend. Duidelijk is wel dat de muziekindustrie hoog heeft ingezet bij de onderhandelingen. Volgens Amazon en Google waren de eisen en de gewenste bedragen zo hoog dat een deal niet lucratief was. Apples concurrenten hebben inmiddels digital locker-diensten geïntroduceerd zonder licentieovereenkomsten met muzieklabels. Apple zou al wel overeenkomsten hebben met drie van de vier labels en op het punt staan om de vierde over de streep te trekken.

Het bedrijf zou dan ook gereed zijn om iCloud te introduceren. Dit zou gebeuren in juni, tijdens de jaarlijkse Worldwide Developer's Conference in San Francisco. Waarschijnlijk gaat Apple de naam iCloud gebruiken. Een van de aanwzijgingen hiervoor is dat vorige maand het domein icloud.com voor 4,5 miljoen dollar is gekocht van een Zweeds bedrijf voor desktop-as-a-service-diensten.

Tweakers

Published On: 27-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht