Apple heeft twee updates voor OS X vrijgegeven. De eerste is een beveiligings­update voor OS X Yosemite 10.10.2 die de beveiliging van iCloud-sleutelhanger verbeterd. Daarnaast word iPhoto gereed gemaakt voor migratie naar de nieuwe foto’s-app van OS X.

Je kunt de updates het beste via de Mac App Store binnenhalen, maar indien gewenst is beveiligingsupdate 2015-003 ook los te downloaden. Voor de vernieuwde Retina MacBook Pro 13-inch en MacBook Air is een aparte versie van de update uitgebracht.

Beveiligingsupdate
Met beveiligingsupdate 2015-003 wordt iCloud-sleutelhanger veiliger. De service om wachtwoorden op te slaan en synchroniseren was vatbaar voor een man-in-the-middle-aanval. Daarnaast was het door middel van een API (IOSurface) mogelijk om kwaadaardige code uit te voeren op het systeem. Ook dit probleem is gefikst. De update is alleen voor OS X 10.10.2, gebruikers van de beta van OS X 10.10.3 hebben geen beveiligingsupdate ontvangen.

iPhoto klaar voor migratie naar nieuwe Foto’s-app
Ook beschikbaar: iPhoto 9.6.1. Deze heeft verbeterde compatibiliteit bij het ​​migreren van de iPhoto-bibliotheek naar de nieuwe Yosemite Foto’s-app die later dit jaar in OS X 10.10.3 beschikbaar zal zijn. Daarnaast worden twee kleine problemen opgelost.

OneMoreThing.nl

Published On: 20-03-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht