Een beveiligingsupdate voor Windows 7 lijkt ertoe te leiden dat er direct na het booten een blue screen of death verschijnt, waardoor pc's niet meer willen starten. Microsoft heeft de update uit voorzorg teruggetrokken en adviseert iedereen deze te deïnstalleren.

Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk, maar vooral Braziliaanse Windows 7-gebruikers lijken last te hebben van de problemen die patch KB 2823324 veroorzaakt, schrijft InfoWorld. Na het installeren van de update weigert Windows 7 te starten. Zo verschijnt er na het voltooien van het bootproces een blue screen of death of vraagt Windows gebruikers om hun installatie te repareren met behulp van de installatie-cd.

Microsoft heeft de update uit voorzorg teruggetrokken, waardoor deze niet meer kan worden geïnstalleerd. Daarnaast adviseert de softwaregigant gebruikers om de update te deïnstalleren. Gebruikers die niet meer kunnen booten, kunnen met behulp van de Windows-cd de reparatiemodus starten of met de command-line de bewuste update deïnstalleren.

Gebruikers van Kaspersky Antivirus lijken na het installeren van dezelfde update last te hebben van een ander probleem. Na het rebooten start telkens de checkdisk-utility, die de lokale schijf op problemen wil controleren. Kaspersky adviseert gebruikers de beveiligingsupdate niet te installeren.

Tweakers.net

Published On: 12-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht