31 procent van het it-budget van bedrijven wordt de komende achttien maanden besteed aan cloud computing. In 2010 was dit percentage nog 26 procent. Dit blijkt uit onderzoek van virtualisatie- en cloud-leverancier VMware. In het Global Cloud Adoption-onderzoek ondervroeg de leverancier 1128 senior it-beslissers van bedrijven in Europa, Midden-Oosten en Afrika (emea).

Uit het onderzoek blijkt ook dat controle over data en de beveiliging nog steeds een punt van zorg zijn bij de inzet van cloud computing. 52 procent van de emea-organisaties noemt security als de nummer één uitdaging voor de cloud. In Nederland ligt dit cijfer nog hoger: 88 procent van de ondervraagde organisaties noemt beveiliging als de grootste uitdaging.

Cloud-enabler

Uit het onderzoek, onder it-beslissers die betrokken zijn bij het aankoopproces van cloud-oplossingen in zeven emea-landen, komt naar voren dat de overgrote meerderheid (84 procent) van de bedrijven in deze regio cloud computing ziet als prioriteit en meer dan de helft (56 procent) beschouwt het als kritisch/hoge prioriteit voor de komende achttien maanden. Van de activiteiten die al in de cloud plaatsvinden, gebeurt het meeste in private clouds (54 procent), gevolgd door public clouds met 24 procent en 22 procent in hybride clouds. Virtualisatie wordt nog steeds gezien als het fundament van cloud computing: 64 procent van de ondervraagden in emea vindt virtualisatie zeer belangrijk als ‘cloud-enabler'.

Ondanks de wereldwijde perceptie dat cloud computing zorgt voor een meer flexibele aanpak van it, liggen emea-organisaties achter op het wereldwijde gemiddelde als het gaat om de inzet van cloud-beheeroplossingen met ten minste 10 procent op ieder onderdeel. Zo vindt 42 procent van de respondenten in emea service-level management belangrijk bij het beheer van de cloud (tegenover 51 procent wereldwijd). Bij inzicht in kosten en financieel beheer is dat 36 procent (versus 47 procent wereldwijd) en voor geautomatiseerde disaster recovery 30 procent versus 42 procent wereldwijd.

Computable.nl

Published On: 10-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht