Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe 16-inch MacBook Pro. Apple zou de nieuwe laptop die zich op de high-end richt eind 2019 of begin 2020 op de markt willen brengen. Een nieuwe bètaversie van macOS Catalina verklapt nu officieel het bestaan van deze MacBook.
De nieuwste bèta van macOS Catalina bevat al iconen voor de nieuwe 16-inch MacBook Pro. Die bevestigen tevens dat het uiterlijk niet radicaal anders wordt, maar dat Apple de schermranden wel verkleint. Het is niet de eerste keer dat nieuwe producten lekken door software van Apple zelf. Dit is bijvoorbeeld ook met de AirPods Pro het geval.
 

Iconen 16-inch MacBook Pro in macOS Catalina

De ontdekking werd gedaan door de Franse site MacGeneration. De site kwam iconen met de weinig verhullende namen “com.apple.macbookpro-16-silver.icns” tegen in de bètaversie van macOS Catalina 10.15.1. Het lijkt er dus op dat de voorbereidingen voor de nieuwe laptop al getroffen worden. Een lancering aan het eind van 2019 of begin 2020 is dus waarschijnlijk.
Eerder meldden bronnen uit Apple’s Aziatische leveranciersketen dat het nieuwe model een LCD-scherm krijgt met een resolutie van 3.072 x 1.920 pixels. Ter vergelijking, het huidige 15,4-inch model heeft een scherm met 2.880 x 1.800 pixels. Dunnere schermranden zijn een trend die we al langer bij de iPhone en iPad zien en dat komt nu ook naar de laptops van Apple.

MacBook Pro 16-inch gif

Eerste stap naar nieuw toetsenbord

De 16-inch MacBook Pro krijgt volgens een eerder bericht ook een opnieuw ontworpen toetsenbord. Dat is geen overbodige luxe, want het huidige vlinder­toetsenbord heeft problemen met de betrouwbaarheid. Apple gaat naar verluidt terug naar een meer traditioneel schaarmechanisme.
Door de recente vernieuwing van de MacBook Air en 15-inch MacBook Pro, lijkt het erop dat het nieuwe 16-inch model een aanvulling op de bestaande line-up wordt. Apple richt zich met dit nieuwe model op de absolute high-end. Dat is overigens geen hele gekke strategie, want high-end laptops zullen in minder grote getale worden verkocht dan de instap MacBook Air. Apple kan op deze manier de productie van nieuwe schermen en toetsenborden langzaam opschalen. Mogelijk, nee, hopelijk zien we later in 2020 het nieuwe toetsenbord en scherm in alle MacBooks.

Published On: 21-10-19|Categories: nieuws|

Deel dit bericht