Afgelopen maandag hoorde David Pogue van een ‘hooggeplaatste Apple-medewerker’ dat het bedrijf nog wel degelijk bezig is met zijn desktop-lijn. Later die dag bevestigde een Apple-woordvoerder dat de Mac Pro inderdaad in 2013 een update krijgt, maar over de iMac werd niks gezegd.

Wanneer wordt die dan geüpdatet? De kans is aanwezig dat dit eerder gebeurt dan wij denken. Halverwege mei zijn er 
benchmarks opgedoken van eenMacBook Pro 15-inch en een iMac. Nu blijkt dat de gegevens van de 15-inch Pro overeenkomen met die van de nieuwe niet-retina MacBook Pro. Dat maakt het aannemelijker dat de iMac-benchmarks ook bij een nieuw model horen.

Dan blijft de vraag staan: wanneer komt deze nieuwe iMac? Dat zou in principe elk moment kunnen zijn. De Ivy Bridge processors zijn al sinds april gereed voor de alles-in-één Mac en kunnen zo worden geleverd.

Wat bijvoorbeeld kan is dat de iMac volgende maand een update krijgt. Vorig jaar, tijdens de lancering van OS X Lion, kwamen er ook op dezelfde dag nieuwe MacBooks. Deze zijn nu op de WWDC gepresenteerd en is er dus ruimte om iets met de iMacs te doen, zeker doordat op dat moment de focus nog bij computers ligt. De andere mogelijkheid is oktober, al is dat een minder logische keuze, want ook dit jaar is de verwachting dat Apple dan zijn nieuweiPhone aankondigt.

De vraag die dan blijft liggen is of de nieuwe iMac een retina-scherm krijgt. Wat zou kunnen is dat Apple het retina-scherm in ieder geval in het topmodel inbouwt, net zoals bij de MacBook Pro. Mét bijbehorende ‘top-prijs’.

onemorething.nl

Published On: 14-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht