De Bluetooth Special Interest Group heeft een update voor Bluetooth 4.1 uitgebracht. Met de nieuwe versie van de standaard moet het mogelijk zijn om meerdere apparaten continu contact met elkaar te laten hebben.

De huidige Bluetooth 4.0-standaard stamt uit 2010 en nu is er dus een incrementele opvolger. De Bluetooth Special Interest Group heeft de specificaties van de nieuwste versie van Bluetooth vrijgegeven. Met Bluetooth 4.1 wordt het mogelijk om een netwerk tussen verschillende apparaten aan te leggen. Hierdoor worden apparaten niet meer één op één gekoppeld, maar kunnen alle apparaten die aan elkaar gekoppeld zijn ook onderling communiceren.

Tot Bluetooth 4.1 was het niet mogelijk om meerdere Bluetooth-apparaten tegelijkertijd met één apparaat te verbinden. Wel was het al lange tijd mogelijk om meerdere Bluetooth-apparaten te koppelen, maar de verbinding kan dus niet gelijktijdig openstaan.

Behalve de mogelijkheid om meerdere apparaten in eenzelfde Bluetooth-netwerk te zetten, wordt het ook mogelijk om alle apparaten gebruik te laten maken van een internetverbinding, mits één van de apparaten een internetverbinding heeft. Ook zal data efficiënter verstuurd worden, waardoor meerdere apparaten tegelijk aangesproken kunnen worden en apparaten sneller reageren op gegevens van andere apparaten.

Het is voor alle apparaten die Bluetooth 4.0 ondersteunen mogelijk om een firmware-update te krijgen naar Bluetooth 4.1, daar moet de fabrikant echter voor zorgen.

www.techzine.nl

Published On: 05-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht