Windows 10 op je Mac proberen is nu zonder virtuele machines mogelijk. Apple heeft Boot Camp, de officiële manier om Windows op een Mac te installeren, maandagnacht bijgewerkt. De update brengt officiële ondersteuning voor Windows 10.

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft kan met Boot Camp 6 op alle 2012-modellen van de MacBook Pro, MacBook Air, iMac en Mac mini geïnstalleerd worden. De Mac Pro uit 2013 wordt ook ondersteund.

Als je Mac een Fusion Drive bevat, wordt Windows 10 op het mechanische deel van de schijf en niet op de SSD geïnstalleerd. Boot Camp 6 ondersteunt deze Mac-functies en drivers worden automatisch geïnstalleerd:

-USB 3

-USB-C op de MacBook Pro en 12-inch Retina

-Thunderbolt

-SD of SDXC-kaartlezer

-Ingebouwde SuperDrive

-Apple toetsenbord, muis en trackpad

 

Window 10 proberen op je Mac

Apple heeft een uitgebreide handleiding online staan die het installatie­proces stap voor stap omschrijft. Een proefversie van Windows 10 is bij Microsoft te downloaden. Tijdens de installatie kan het invoeren van de productcode overgeslagen worden.

Windows 10 brengt onder andere het startmenu terug. Mac-gebruikers zien een aantal herkenbare elementen zoals een Spotlight-achtige zoeker en een notificatiescherm rechts in beeld. Het Privacybeleid van Windows 10 is omstreden, als je tijdens installatie voor de gebruikelijke instellingen kiest, wordt een hoop informatie over het gebruik van Windows naar Microsoft verzonden. Dit is te wijzigen via het Privacy-menu in Instellingen, of in een keep met eensnelle tool als donotspy10.

 

OneMoreThing

Published On: 13-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht