Het algemene btw-tarief wordt per 1 oktober 2012 verhoogd van 19% naar 21%. Dit betekent dat u vanaf dat moment het nieuwe 21%-tarief moet gaan toepassen voor goederen en diensten die u levert.

Bent u al voorbereid op deze belangrijke wijziging? Uiteraard moet uw financieel systeem moet hier op worden aangepast. Ook uw bestandssjablonen, excel-berekeningen, websites en uiteraard uw webshop zal een update moeten krijgen.

Heeft u vragen of wilt u ondersteuning met het updaten van software waarbij de BTW omgezet dient te worden, neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door een ticket aan te maken in ons Support Center. U kunt als categorie "BTW omzetting" kiezen. Als u niet bekend bent met ons Support Center, dan kunt u ook een e-mail sturen naar help@megabite.nl.

    
Toepasbaarheid 19% of 21%
Volgens het overgangsrecht moet voor de toepassing van het btw-tarief van 19 of 21% worden beoordeeld wanneer de leveringen en diensten zijn verricht. Dat moment is bepalend voor het toe te passen tarief. Concreet betekent dit het volgende: Zijn de leveringen en diensten voor 1 oktober 2012 verricht, dan is het oude tarief (19%) van toepassing zijn de leveringen en diensten op of na 1 oktober 2012 verricht, dan is het nieuwe tarief (21%) van toepassing; is de dienst zowel voor als na 1 oktober verricht, dan is het oude tarief van 19% van toepassing op het deel van de dienst verricht voor 1 oktober en het nieuwe tarief van 21% op het deel van de dienst daarna.
Mega Bite

Published On: 20-09-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht