Google heeft Chrome 27 uitgebracht. De nieuwe versie van de browser moet websites 5 procent sneller laden, heeft een verbeterde spellingscontrole en er zijn 14 beveiligingsproblemen verholpen.

De nieuwe versie van Chrome is per direct beschikbaar en kan gedownload worden door in de browser het menu open te klikken en 'Over Google Chrome' aan te klikken.

Google belooft dat websites gemiddeld 5 procent sneller laden. Bovendien is zoals gezegd de spellingscontrole in de browser verbeterd en is het algoritme voor het aanvullen van websites en zoekopdrachten in de adresbalk aangepakt om betere voorspellingen te kunnen geven.

Tot slot heeft Google in de nieuwe versie van Chrome 14 beveiligingslekken gedicht. Het ging in 11 gevallen om lekken met een hoog risico, twee keer om gemiddeld risico en één keer om een laag risico. In totaal keerde het bedrijf 14.633 dollar uit voor het aanmelden van lekken.

Onlangs werd al duidelijk dat Google de beveiliging van de browser opvoert. Het bedrijf gaat extensies die de richtlijnen van de browser overtreden aanmerken als malware en de gebruiker er zo voor waarschuwen.

Op korte termijn zal ook spraakbesturing worden geïntegreerd in Chrome. Dat maakte Google onlangs bekend. De functie is in Chrome 27 echter nog niet beschikbaar.

nu.nl

Published On: 22-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht