Google heeft een automatische malware-blokkering aan de laatste bètaversie van de Chrome-browser toegevoegd.

Dat meldt Google op zijn Chrome-blog. Hoewel niet alle bètafuncties aan de uiteindelijke stabiele versie van Chrome worden toegevoegd, is de kans groot dat het automatisch blokkeren van malware na verloop van tijd wel zijn intrede in de browser gaat maken.

De extra beveiligingsmaatregel moet gebruikers beschermen tegen malafide software die zichzelf vermomd als een screensaver, video-plugin of een beveiligingsupdate. Dergelijke malware kunnen onder andere je startpagina veranderen, informatie van je computer doorspelen of extra advertenties binnen de browser tonen.

Als Chrome tijdens het downloaden van bestanden malware detecteert, krijgt de gebruiker een melding van de automatische blokkade.

Instellingen 

"Ook kan sommige malware ervoor zorgen dat je niet meer naar je oude instellingen kunt terugkeren, waardoor het moeilijk wordt om malware te verwijderen", aldus Google. Om dat te voorkomen, voegt de internetgigant ook een extra knop aan Chrome toe waarmee gebruikers de browser-instellingen kunnen herstellen.

Daarnaast blijft Google onveilige websites blokkeren. Elke dag worden 10.000 nieuwe websites door Google geblokkeerd.

Nu.nl

Published On: 31-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht