Chrome OS, het besturingssysteem van Google waar al tijden geruchten over rondgaan, komt niet in november maar pas ‘ergens in de komende maanden’. Een lancering voor de feestdagen lijkt van de baan.

Eric Schmidt, CEO van Google, liet dat weten tijdens de Web 2.0 Summit in San Francisco. Hij maakte daar al eerder bekend dat de nieuwe versie van Android binnen enkele weken klaar is voor de markt.

Chrome OS wordt echter uitgesteld en daarmee drukt Google meteen alle geruchten over de op handen zijnde lancering van verschillende producten met het besturingssysteem de kop in.

Niet voor tablets
Schmidt benadrukte tijdens zijn toespraak ook dat Chrome OS zich meer richt op laptops dan op apparaten met een aanraakscherm. De afgelopen maanden werd gesuggereerd dat Chrome OS ook geschikt zou zijn voor bijvoorbeeld tablets, omdat er kritiek is op het functioneren van het mobiele besturingssysteem Android.

Een nieuwe versie van Android, Gingerbread, moet echter uitkomst bieden en deze versie wordt dus binnen enkele weken verwacht.

De afgelopen maanden gingen er geruchten over de lancering van een laptop van Google uitgerust met Chrome OS. Schmidt ging niet in op deze geruchten.
 

© NU.nl

Published On: 16-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht