De browser Chrome van Google heeft Firefox in de maand november verslagen wat betreft wereldwijd marktaandeel.

Dat blijkt uit gegevens van Statcounter.

In november had Chrome 25,7 procent van de markt in handen terwijl Firefox het moest doen met 25,2 procent. In oktober lagen de verhoudingen nog omgekeerd met respectievelijk 25 en 26,4 procent.

Internet Explorer blijft met 40,6 procent de absolute nummer 1.

In Europa blijft Chrome overigens derde met 24,4 procent terwijl Firefox en IE beide op ongeveer 32,5 procent staan. De wereldwijde tweede plek voor Chrome heeft de browser vooral te danken aan Azië en Zuid-Amerika.

Azië en Zuid-Amerika
In Azië is Chrome goed voor ruim 29 procent van de markt. Firefox heeft daar een marktaandeel van 23,9 procent. In Zuid-Amerika heeft de browser van Google zelfs 42 procent van de markt in handen en is het daarmee de grootste.

IE volgt met 33,5 procent en Firefox is verantwoordelijk voor 22,5 procent van de Zuid-Amerikaanse browsermarkt.

Opmars
De andere grote statistiekenverzamelaar Net Applications geeft Chrome wereldwijd overigens nog gewoon een derde plek. In november is de browser van Google volgens Net Applications uitgekomen op 18,2 procent terwijl Firefox goed is voor 22,1 procent.

Het aandeel van Firefox neemt per maand echt wel af terwijl Chrome blijft groeien.

Nederland
In Nederland haalde Chrome Firefox volgens Statcounter al in september in. De verhoudingen staan inmiddels op 20,3 voor Chrome en 18,3 voor Firefox. IE is met 51,2 procent absoluut de grootste, maar moet de afgelopen maanden constant aandeel inleveren.

Nu

Published On: 01-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht