Cisco brengt de vorig jaar geannonceerde tablet Cius op 31 juli op de markt. Het op Android gebaseerde apparaat is – met integratie in het bedrijfstelefonienetwerk, een eigen app-omgeving en extra beheersmogelijkheden – puur gericht op de zakelijke markt.

 


Het meest opmerkelijk aan Cisco’s tablet is de integratie met het bedrijfstelefoonsysteem – als dat ten minste ook door Cisco is geleverd. De eigenaar kan gebeld worden op en gesprekken voeren van het telefoonnummer van zijn desktoptelefoon.

Meer mogelijkheden met dockingstation
Met een speciaal dockingstation, waar een telefoon bij zit, kan het apparaat ook gebruikt worden voor videoconferencing. En met een apart aan te sluiten toetsenbord en muis kan de Cius ook desktopcomputer worden. Dankzij de ingebouwde virtuele desktop kan dat niet alleen onder het eigen besturingssysteem van de tablet, maar ook via Windows. Daarbij moet men wel een klein scherm voor lief nemen, want de Cius heeft een beeldscherm met een diagonaal van 7 inch (18 centimeter). Dat is een stuk kleiner dan de 9,7 inch die een iPad biedt.

De Cius is voorzien van een door Cisco aangepaste variant van Android 2.2 die de IT-afdeling meer controle geeft over het gebruik van het apparaat. Daarmee is het onder meer mogelijk om toegang tot de publieke Android-appmarkt af te sluiten, om het laden van mogelijk kwalijke apps te voorkomen; dat kan desgewenst op individuele basis of per afdeling geregeld worden.

Eigen app-'hoofdkwartier'
Cisco biedt zelf een AppHQ genaamde appmarket die van start gaat met ruim 250 zakelijke toepassingen. Apps die tot AppHQ worden toegelaten, worden door Cisco getest en gevalideerd. Dat geldt niet alleen voor apps van Cisco en van derden, maar ook voor apps die een bedrijf zelf via AppHQ aan zijn gebruikers beschikbaar stelt. Voor die laatste categorie kunnen bedrijven binnen AppHQ hun eigen application store inrichten, alleen toegankelijk voor de eigen medewerkers en met een uiterlijk dat is aangepast aan de eigen huisstijl. Eventueel kan men de mogelijkheid apps te downloaden ook beperken tot apps in de eigen application store.

Automatiseringgids

Published On: 05-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht