Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) waarschuwt internetgebruikers weer voor een dreigmail die rondgaat en stelt dat er beslag op de rekening van de ontvanger wordt gelegd, tenzij er een openstaande verkeersboete wordt betaald. Er zijn zeker twee varianten van de e-mail in omloop.

De eerste heeft als onderwerp "Verkeersvoorschrift! Openstaande bedrag!" en zou afkomstig zijn van 'CJ|l|B'. Deze versie toont het standaard Rijkslogo. De tweede e-mail die rondgaat heeft als onderwerp "CJIB Beschikking" en als afzender CJIB. Deze e-mail gebruikt echter het logo van justitie. De tekst in beide e-mails is nagenoeg gelijk.

Volgens beide berichten zou de ontvanger, ondanks twee eerdere aanmaningen, nog steeds niet hebben betaald voor het overtreden van een verkeersvoorschrift. Om te voorkomen dat er beslag op de rekening wordt gelegd vraagt de e-mail om het openstaande bedrag via een Ukash prepaid of 3V voucher te voldoen.

"Bij het CJIB blijven meldingen binnen komen van mensen die mails hebben ontvangen die door het CJIB zouden zijn verstuurd", zo laat het CJIB weten. De instantie adviseert ontvangers van de berichten om niet te betalen en niet op de links in de e-mail te klikken. Het CJIB zou inmiddels aangifte van internetfraude hebben gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Klik hier voor een voorbeeld van de e-mail

security.nl

Published On: 30-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht