Toetsenborden, muizen, laptops en telefoons zijn een bron voor wel tienduizenden bacteriën. Daarom adviseerden we altijd al om je randapparatuur zoals toetsenbord en muis goed schoon te houden. Deze bacteriën kunnen verkoudheid en huidirritaties veroorzaken, maar nu het coronavirus actief is, is dit des te belangrijker. Zeker bij het delen van werkplekken is de kans op besmetting een stuk groter.
Als je randapparatuur loskoppelt van je computer (draadloze apparatuur uitschakelen en indien mogelijk batterijen verwijderen), dan kun je deze met een goed schoonmaakmiddel schoonmaken. Let er op dat dit middel geen chloor bevat. We adviseren om geen antibacterieel schoonmaakmiddel te gebruiken. Deze zijn samengesteld om zoveel mogelijk bacteriën te doden. Dat betekent alleen ook dat de goede bacteriën gedood worden. Bovendien kan het veelvuldig gebruik ervan ervoor zorgen dat bacteriën resistent kunnen worden tegen het middel, en ook tegen antibiotica.
Met heet water en een sopje van allesreiniger maak je goed schoon, als je maar een schone doek gebruikt.  Wring deze goed uit voordat je hem gebruikt om de randapparatuur te reinigen. Wanneer je veel computers tegelijk schoonmaakt, doe dan tussendoor je natte vaatdoek een minuut in de magnetron op de hoogste stand. Dit doodt de bacteriën.

Published On: 02-03-20|Categories: nieuws|

Deel dit bericht