Hoewel managers figuurlijk omkomen in data, blijft de vraag naar informatie onverminderd. Ze willen koste wat kost op de hoogte blijven.

Meer dan de helft (56 procent om precies te zijn) van de managers en IT-beslissers geeft aan dat zij zich overweldigd voelen door de hoeveelheid data die binnen hun organisatie wordt beheerd. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van zakelijk IT-leverancier Avanade.

Het gevolg van de tsunami aan data is dat IT-managers vertraging oplopen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bijna de helft (46 procent) geeft aan dat zij weleens een verkeerde beslissing hebben gemaakt als gevolg van slechte of verouderde data.

De stortvloed aan informatie is voor de gemiddelde IT-beslisser nog niet genoeg. Er heerst regelrechte dataverslaving, want managers geven volgens onderzoeker Kelton Research aan dat ze graag nog meer en ook sneller data willen ontvangen. "Managers willen graag snellere toegang tot data, zodat ze de informatiehoeveelheid beter kunnen verwerken", zegt Avanade Business Development & Marketing directeur Erik Lamers. Hij waarschuwt om snelheid niet als prioriteit te laten tellen. Bovendien zouden IT-managers zoveel mogelijk context bij de informatie moeten zoeken.

De data waar managers mee om moeten gaan bestaat voornamelijk uit e-mail (72 procent), gevolgd door tekstdocumenten (48 procent) en spreadsheets (36 procent). RSS-feeds (6 procent) en contactenlijsten (5 procent) zijn relatief data-zuinig.

Management is met 28 procent zelf de grootste veroorzaker van de datalawine. Klanten doen hierna met 23 procent de grootste duit in het zakje, terwijl ook collega's (18 procent) als leveranciers (13 procent) een flinke bijdrage leveren.

Is die 'big data' nu prettig voor een organisatie of niet? Een kleine minderheid (46 procent) beschouwt data van strategisch toegevoegde waarde, terwijl een meerderheid van 54 procent data als noodzakelijk kwaad beschouwt.

"Veel ondernemingen zien grote potentiële voordelen als zij kunnen leren hoe zij 'big data' effectief kunnen inzetten, maar ze missen de basistechnieken om het te het te beheren", zegt Lamers. "Bedrijven die in de toekomst succesvol willen zijn, moeten databeheer creatief aanpakken. Ze moeten mensen, processen en technologie integreren om de data te beheren.”

Aan het onderzoek ‘The business impact of big data’ deden 543 managers, IT-beslissers en afdelingshoofden van allerlei typen organisaties uit 17 landen mee.http://techworld.nl/technologie/35536/data-obesitas-nekt-it-afdelingen.html#source=newslist

Published On: 22-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht