Veel klanten van de Rabobank kunnen momenteel niet internetbankieren, omdat de module door een DDoS-aanval wordt gesaboteerd. Het is een ander type aanval dan in februari.

De internetbankiermodule van de Rabobank is op dit moment onbereikbaar. Er is sprake van een specifieke DDoS-aanval op de servers, want de rest van de site is normaal bereikbaar. Het kan zijn dat sommige klanten wel kunnen internetbankieren, maar voor de meesten is het niet of slecht beschikbaar.

Een woordvoerder benadrukt dat er geen inbreuk is geweest op de bancaire systemen zelf, er is alleen sprake van een blokkade. De bank doet onderzoek en zal aangifte doen van de cyberaanval.

iDeal
Door Nu.nl wordt gemeld dat er ook een een storing is bij betaaldienst iDeal. Maar dit geldt alleen voor Rabo-klanten. Die kunnen, omdat internetbankieren plat ligt, dus ook niet betalen met iDeal.

Klanten van andere banken kunnen wel gewoon met iDeal betalen, benadrukt de woordvoerder van Currence, eigenaar van iDeal.

Alweer DDoS
Een paar maanden geleden werd de Rabobank ook al getroffen door een grootschalige DDoS-aanval. Die legde de gehele site plat. DNS-problemen zorgden dat deze storing nog lang bleef na-ijlen.

Webwereld

Published On: 02-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht