Ook dit jaar komt Google weer met een lijstje waarop het meeste is gezocht dit jaar. Wat op valt is dat de sociale media websites en de aanbieders van e-mailaccounts wederom het hoogst scoren. We hebben de hele top 10 eens op een rijtje gezet voor Nederland.


Bovenaan de lijst zochten Nederlanders in 2010 het meest op het woord 'Hyves', op de tweede plaats vinden we 'Youtube', op de derde plaats vinden we de mensen die op de term 'Google' zoeken in Google, de vierde plek is voor 'Marktplaats', vijf voor 'Facebook', de zesde plek is voor 'Hotmail', zeven voor 'tv', acht voor 'You', negen voor 'Weer' en de laatste en tiende plek voor 'ING'.

Het is een informatief lijstje en kan bijna gehouden worden naast populaire en veel gebruikte websites. Als we verder kijken naar de gegevens die Google ons per e-mail stuurde dan zien we ook snelle stijgers in 2010. Hierin vallen termen op als 'Chatroulette', 'iPad', 'Oh oh Cherso', en 'WK 2010' maar wat opvallend is, het is ook in die volgorde. De populariteit van Chatroulette is schijnbaar explosiever dan die van bijvoorbeeld Oh Oh Cherso.

Het is natuurlijk wel zo dat veel mensen het zij bewust het zij onbewust een sitenaam intypen in Google om er sneller te komen, ze hoeven dan niet de volledige url in te typen. Hierdoor moeten de lijstjes wel met een soort van knipoog bekeken worden.

De grote vraag is nu hoe zou dit lijstje er eind 2011 uit zien? Iemand die een voorspelling aan durft?


http://www.techzine.nl/nieuws/24834/de-google-zoekwoorden-top-10-van-2010.html

Published On: 10-12-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht