Het soepel draaiend krijgen van iOS 7 op de iPhone 4 was een uitdaging, pas met iOS 7.1 kwam er een einde aan haperende animaties en traag openende apps op het inmiddels vier jaar oude toestel. iOS 8 zal niet naar de iPhone 4 gebracht worden.

Hoewel het toestel recent nog door telecomproviders als smartpakker, voordeelknaller of budgettopper verkocht werd, maakte Apple maandagavond bekend de ondersteuning voor de iPhone 4 te stoppen. iOS 8 heeft minimaal een iPhone 4s nodig om te werken, maar draait wel op de iPad 2.

Waarschijnlijk kan de inmiddels verouderde A4-chip in de iPhone 4 niet de voor iOS 8 benodigde kracht leveren. De iPad 2 heeft een snellere processor, namelijk een A5-chip die ook nog dualcore is. Zowel op de iPhone 4 als de iPad 2 ontbreekt ondersteuning voor Bluetooth 4.0. Nieuwe functies in iOS 8, bijvoorbeeld Continuity en Handoff, leunen sterk op deze Bluetooth-verbinding.

"Mobiele

Mobiele toestellen die compatibel zijn met iOS 8.

De iPhone 4 was in vele opzichten een van de meest revolutionaire iPhones. Het plastic van de iPhone 3GS werd ingeruild voor een ontwerp met glas. Het scherm werd aanzienlijk scherper, de iPhone 4 was de eerste telefoon met een Retina Display.

Ongetwijfeld zit de iPhone 4 nog bij menig OMT-bezoeker in zijn broekzak. Tijd om de upgraden, of neem je (voorlopig) genoegen met een leven op iOS 7?

onemorething.nl

Published On: 03-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht