Alles wijst erop dat Apple begin maart een nieuwe versie van zijn tabletcomputer iPad introduceert. Dat meldt het blog AllThingsD, van dezelfde uitgever als The Wall Street Journal.

Het blog beroept zich op anonieme bronnen voor zijn stellige bewering dat Apple de opvolger van de iPad 3 ten doop houdt tijdens een speciaal evenement in de eerste week van maart. Waarschijnlijk in de eerste week die volledig in maart valt (5-9 maart), omdat Apple zelden nieuwe producten aan het eind van een week uitbrengt. De onthulling zal plaatsvinden in San Francisco, vermoedelijk in het Yerba Buena Center for the Arts, waar Apple wel vaker belangrijke aankondigingen heeft gedaan.

Verkoop zou ongeveer week later beginnen
Nog niet zeker is wanneer precies de nieuwe tablet vervolgens in de winkels ligt. AllThingsD houdt gemakshalve hetzelfde tijdschema aan als dat van de iPad 2. Dit zou betekenen dat de iPad 3 – als dat werkelijk de officiële naam wordt – ongeveer een week later te koop is, althans in de Verenigde Staten.

Snellere processor, mooier beeldscherm
Wat specificaties betreft bevestigen de anonieme bronnen dat de speculaties daarover grotendeels kloppen. Dat houdt in dat de 'iPad 3' uiterlijk sterk lijkt op de iPad 2, maar over een veel snellere processor en dito grafische chip beschikt. AllThingsD laat in het midden of het om een snellere dualcore of om een quadcoreprocessor gaat, maar dat laatste zou vermoedelijk een te grote belasting voor de batterijen betekenen.

Een belangrijke noviteit is ook het beeldscherm: een zogeheten Retina Display met zeer hoge resolutie van 2048 x 1536 pixels – het dubbele van de iPad 2 – "of daar in de buurt". Dat is voldoende voor HD-weergave van videobeelden, waarmee Apple een belangrijke troef in de concurrentiestrijd met andere tablets krijgt.

Retina Display tot dusver alleen in klein formaat
Het Retina Display met zijn hoge pixeldichtheid, contrast en helderheid maakte zijn debuut in de iPhone 4 maar was tot nog toe niet in grotere schermformaten verkrijgbaar. Als Apple dezelfde pixeldichtheid zou aanhouden als bij de iPhone 4 zou de nieuwe iPad strikt gesproken zelfs een nog hogere resolutie van 3220 x 2060 pixels moeten hebben, aldus Computerworld.

Bijna een jaar geleden onthulde de inmiddels overleden topman Steve Jobs de iPad 2. Dat gebeurde op 2 maart 2011. De online-verkoop in de VS begon op 11 maart.

Automatiseringgids

Published On: 10-02-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht