De GoFlex Satellite van Seagate is de eerste kabelloze externe harde schijf, met ingebouwde batterij en wifi, die 500 GB aan data kan streamen naar smartphones, tablets en andere wifi-apparaten.

Zo kun je dus een complete bibliotheek aan video’s, foto’s, muziek en documenten meenemen zonder gebruik te maken van het web of de opslagcapaciteit van de tablet.  De 500 GB opslagcapaciteit is bijvoorbeeld goed voor 300 hd-films. Een iPad, iPhone of iPod touch zijn draadloos en rechtstreeks te verbinden op de Seagate GoFlex Satellite drive door het gebruik van de gratis GoFlex Media app.

De hardeschijf kun je gewoon in je tas houden; hij heeft een bereik van 45 meter. Er is geen internet vereist, want de Seagate GoFlex Satellite creëert een eigen hotspot om media te streamen. Ook is mogelijk om drie verschillende HD-films tegelijkertijd te streamen naar drie verschillende iPads of drie andere wifi-apparaten.

Seagate zegt overigens dat de Satellite kan streamen naar elk apparaat met een wifi-verbinding en een webbrowser, waaronder laptops, Android-smartphones en Android- tablets. Over een speciale Android app wordt niet gesproken.

De batterij gaat tot 5 uur mee en kan tot 25 uur stand-by staan. Inclusief USB 3.0 om de externe harde schijf snel te vullen met data van pc of Mac.

De Seagate GoFlex Satellite is in juli 2011 te koop in de VS en nu al te reserveren via de Amerikaanse site van Seagate. De Satellite gaat 200 dollar kosten. Half augustus zal de schijf in Nederland en de rest van Europa verkrijgbaar zijn. Seagate verwacht dat hij hier rond de 200 euro zal kosten.

Bekijk ook de video, zie hieronder:


ComputerIdee

Published On: 18-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht