AMSTERDAM – Microsoft heeft in Windows 7, Internet Explorer, Windows Media Player en de Xbox twee patenten van Motorola geschonden en deze producten zijn daarom verboden in Duitsland. Het verbod gaat echter nog niet in.

Een Duitse rechter oordeelde woensdagochtend dat er twee patenten geschonden worden, zo meldt Foss Patents. De zaak loopt al enige tijd en de uitspraak lijkt voorlopig slechts van beperkte waarde. Motorola mag het verbod namelijk niet direct uitvoeren. De producten mogen dus gewoon nog ingevoerd en verkocht worden.

Eerlijk

Een Amerikaanse rechter bepaalde begin april al dat een eventueel Duits verbod niet direct in kon gaan. De rechter wil dat eerst onderzocht wordt of Motorola wel op een eerlijke manier licenties op de patenten heeft aangeboden.

Microsoft stelt dat dit niet gebeurd is en zowel in de Verenigde Staten als in Europa loopt momenteel een onderzoek naar Motorola. Het gaat namelijk om FRAND-patenten waarop concurrenten op een eerlijke manier en tegen een redelijke vergoeding licenties moeten kunnen krijgen.

Voorlopig verbod

Daarnaast gaat het om een voorlopig verbod waartegen Microsoft hoogstwaarschijnlijk in beroep gaat. Dit betekent dat Motorola alleen een verbod zou mogen uitvoeren als het een borg van vele miljoenen stort. Als achteraf blijkt dat het verbod onterecht was, kan Microsoft dan een schadevergoeding krijgen.

Een hoger beroep is door Microsoft niet direct aangetekend, maar dat dit zal gebeuren is wel de verwachting.

Nu.nl

Published On: 02-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht