Apple heeft de 8e generatie en daarmee de dunste en snelste iMac ooit gepresenteerd. Na 2 jaar wachten heeft Apple de nieuwe iMac voorzien van een paar mooie updates: 80% dunner, display met 75% minder reflectie en intern vinden we de nieuwe Apple Fusion Drive.

 

 


Uiterlijk

Het opvallendste aan de nieuwe generatie iMac is toch wel direct het dunne uiterlijk. De desktop is maar liefst 80% dunner dan de vorige generatie. Dit is grotendeels te danken door het 45% dunnere display en het verdwijnen van de optische drive. Daarnaast zijn door de speciaal laser gesoldeerde behuizing twee aluminium stukken samengevoegd tot één solide geheel.

""

Display


Zoals gezegd is het display van de iMac onder handen genomen. Het display is 45% dunner dan de 7e generatie iMac. Ook is de reflectie van het display aangepakt. Door gebruik te maken van de techniek ‘Plasma deposition process’ lukt het Apple om een display te leveren dat 75% minder reflecteert.

De recentste versie iMac is wederom beschikbaar in 21,5 en 27 inch. Het display van de 21,5 inch iMac heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. De 27 inch iMac heeft een resolutie van 2560×1440 pixels.

""

Onder de motorkap

We nemen ook een aantal veranderingen onder de motorkap waar. Voorheen had je de keuze in een flash- of HDD-opslag. Nieuw is daarom de Apple Fusion Drive: een combinatie van flash en HDD, samengevoegd in 1 volume. Dit zorgt ervoor dat het systeem bestanden sneller leest en schrijft. De Mac Apps worden standaard op flash opgeslagen, overige apps op de HDD. Als je bepaalde apps niet veel gebruikt dan bepaaltiMac zelf of het op flash of hdd komt te staan en herschikt dan de indeling. De iMac is te verkrijgen met maximaal 768 gb flash of 3 TB HDD.

Uitgangen

Aan de achterkant van de 8e generatie iMac vind je, naast de aansluiting voor je headphones, een SDXC kaartlezer, 4x USB 3, 2 Thunderbolt-poorten en een aansluiting voor je Gigabit Ethernet-kabel.

""

Prijs en verkoop

De instapmodel van de 21,5 inch iMac bevat een 2,7-Ghz quad-core Intel i5 processor, 8 gb RAM en is beschikbaar in november voor 1379 euro. De 27 inch-instapmodel is beschikbaar met 2,9-Ghz quad-core Intel i5, 8GB RAM, 1 TB HDD en wordt geleverd vanaf december voor 1899 euro. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe iMac 50% minder energie verbruiken. Dus dat is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Techzine.nl

Published On: 24-10-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht