Een op de vijf ondernemers (20,7 procent) laat zijn kinderen spelen op de zakelijke computer. Dat blijkt uit een enquête die MSN deed in opdracht van stichting OndernemersPC.

In veel gevallen gaat dat mis: bij 1 op de 6 ondernemers (ruim 15 procent) brengt het kind schade toe aan de computer. Volgens Diane Janknegt van OndernemersPC wordt het risico van privégebruik op de zakelijke pc onderschat. “Belangrijke bedrijfsinformatie gaat zo verloren.”
 
Uit de resultaten blijkt dat als een kind schade toebrengt aan de pc, dit bijvoorbeeld komt door hardhandig gebruik of dat er gegevens verloren zijn gegaan omdat deze niet waren opgeslagen.

"Vooral zzp-ers hebben een pc die zij zowel zakelijk als privé gebruiken. Dat kan prima, als je maar weet hoe je daar mee om moet gaan. Een kleuter op de computer laten spelen is bijna vragen om problemen”, aldus Janknegt.

Back-up
Uit de enquête, waaraan in totaal 2408 ondernemers deelnamen, blijkt dat bijna de helft van de ondernemers nooit (27,8 procent) of nauwelijks (16,7 procent) een back-up maakt van zijn pc. Dat kan aanzienlijke gevolgen hebben: belangrijke werkdocumenten die ineens verdwenen zijn, of de complete administratie.

De zakelijke computer wordt door tachtig procent van de ondervraagde ondernemers ook voor privédoeleinden gebruikt: met name om te internetten, te mailen of te downloaden.
http://www.nu.nl/werk-en-prive/2492113/vijf-ondernemers-laat-kinderen-werk-pc.html

Published On: 14-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht