et lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een kit waarmee je van het scherm van je iMac een volwaardige touchscreen maakt voor nog geen 160 euro. Oh, en te installeren in 10 seconden. Toch is dat precies wat het Chinese bedrijf Lumia View op de markt heeft gebracht.

De Zorro Macsk is meer dan alleen een verschrikkelijke productnaam. Het is een soort lijst die over het scherm van een iMac past en via USB ermee verbonden wordt. het geheim zit verstopt in de rand van de lijst: infrarood-sensors. Daarmee kan vrij nauwkeurig gemeten worden waar het scherm wordt aangeraakt. Zo kun je volgens de makers alles direct met je vingers op het scherm doen waar je gewoonlijk een muis of trackpad voor zou gebruiken.

""

De complete Zorro Macsk-kit.

OS X heeft een standaard protocol voor aanraakgevoelige invoer, bijvoorbeeld voor pen-tablets. Ook het magic trackpad maakt hier gebruik van. Omdat de Zorro Macsk gebruik maakt van het zelfde protocol kun je multitouch-bewegingen maken. Ook het werken met een stylus op het scherm is mogelijk volgens de makers.

Multi View biedt op dit moment alleen een versie van de Zorro Macsk voor de 21 inch iMac maar heeft tegenover Cult of Mac verklaard dat een 27 inch-versie in de maak is. De lijstjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

onemorething.nl

Published On: 05-07-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht