Microsoft wil elk jaar een grote update uitbrengen voor Windows Phone. Voor de eerste update wordt dat waarschijnlijk maar net gehaald.

De plannen om Windows Phone elk jaar flink te verbouwen, blijken uit een vacature bij Microsoft. De softwaremaker zoekt een senior program manager voor Windows Phone, die als hoofd van het ingenieursteam (customer experience engineering-team, CXE) het ontwikkelwerk leidt voor alle update-releases tussen de grote jaarlijkse releases door.

Kleinere updates
“Je werkt hecht samen met het application platform-team dat werkt aan de grote jaarlijkse release”, vermeldt de vacature. Deze is ontdekt door techblog Engadget. Daarnaast moet de gezochte manager ook samenwerken met andere technische teams in het bedrijf. Microsoft verwijst daarbij naar de groepen die verantwoordelijk zijn voor Flash-tegenhanger Silverlight, game-ontwikkelomgeving XNA, en het mobiele ontwikkelplatform .NET Compact Framework.

De vacature is dus voor een ingenieursleider die de kleinere updates overziet, zoals de al verschenen eerste (codenaam NoDo) voor Phone 7. Die update, waarvoor eerst nog een pre-update nodig was, bracht onder meer de functie kopiëren en plakken. De uitrol van deze update is niet bepaald vlekkeloos verlopen.

Na de zomer
Windows Phone 7 is in februari 2010 al onthuld, in september afgerond, en sinds oktober op de markt. Een Nederlandstalige uitvoering is er nog niet, die komt tegelijk met de aankomende grote update (codenaam Mango). Die eerste flinke verbouwing van Microsofts smartphoneplatform komt pas na de zomer uit, en is gratis voor alle huidige gebruikers.

Mango brengt volgens Microsoft-ceo Steve Ballmer ruim 500 verbeteringen. Voor een groot deel zijn dat functies die de concurrentie al jaren heeft. Dit zijn onder meer multitasking voor apps van derden, mailweergave in een thread op basis van onderwerp, mail doorzoeken op de mailserver, en integratie met microblogdienst Twitter.

iOS5
Laatstgenoemde wordt door Apple ook ingevoerd in versie 5 van zijn iPhone-besturingssysteem iOS. Die software is vorige week onthuld en komt in de herfst uit. iOS5 brengt nog meer nieuwe functies, waarvan een deel lijkt afgekeken van apps (mede voor jailbroken iPhones).

Webwereld

Published On: 14-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht