Meer Amerikanen hebben een e-reader in huis dan een tablet. En de penetratie van e-readers groeit ook harder dan die van tablets, blijkt uit onderzoek.

Afgelopen mei beschikte 12 procent van de Amerikanen over een e-reader. Het aandeel Amerikanen met een tablet lag op 8 procent. Dat meldt het Pew Institute op basis van onderzoek onder 2277 volwassen Amerikanen. 3 procent beschikt over beide apparaten, 9 procent heeft alleen een e-reader en 5 procent alleen een tablet.

Opmerkelijk genoeg nam de penetratie van het elektronische leesboek sinds november vorig jaar sneller toe dan die van de tablet. In een vergelijkbaar onderzoek in november 2010 zei 6 procent van de volwassen Amerikanen een e-reader te hebben. Het aandeel met een tablet lag toen op 5 procent. Met name sinds de jaarwisseling neemt het verspreidingstempo van de tablet onder de Amerikaanse bevolking af, constateert het Pew Institute. Sinds de feestdagen steeg de penetratie van de tablet met slecht 1 procentpunt.

De laptop evenaart inmiddels de desktopcomputer. 56 procent heeft een laptop en 57 procnet een desktop; dat verschil is kleiner dan de statistische foutmarge van 2 procent in dit onderzoek. In november lag de desktop nog ruim voor: 61 tegen 53 procent.

Automatiseringgids

Published On: 30-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht