Consumenten kunnen begin juni hun eerste betaling doen met de Europese tegenhanger van Ideal, Mybank.

Daardoor is het makkelijker om bij bijvoorbeeld een Duitse webwinkel online te betalen en krijgen webwinkels een grotere doelgroep. Dat meldt Mybank.

Vorige week is de eerste testbetaling tussen twee Europese banken succesvol van de ene naar de andere bank geschreven. Een bedrag werd overgeschreven van een Franse naar een Italiaanse bank.

Webwinkels krijgen de mogelijkheid om een extra manier aan te bieden waarop betaald kan worden. Het is nog niet duidelijk wat dit voor het Nederlandse Ideal zal betekenen. Een woordvoerder Currence, het bedrijf achter Ideal zegt daarover: "Wij volgen de ontwikkelingen met interesse. We vinden het een interessant Europees initiatief."

Europese banken
Mybank werd gestart door een groot aantal Europese banken waaronder ook ING, ABN AMRO en Rabobank. Dat betekent niet automatisch dat zij Mybank gaan aanbieden.

European Banking Autority (EBA) meldde in september dat in ieder geval 29 banken hebben toegezegd mee te doen met het systeem.

Mybank werkt op dezelfde voorwaarden als de Single European Payment Area (SEPA). Door SEPA kan met een pinpas in elke Europese winkel worden betaald.

Daarnaast krijgen mensen in Europa een ander, langer rekeningnummer waar het huidige nummer een onderdeel van is. Vanaf begin juni is kan ook in elke Europese webwinkel betaald worden.


Nu

Published On: 21-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht