Spotify en Facebook gaan een samenwerking aan zodat gebruikers van de netwerksite de muziekdienst kunnen raadplegen via hun profiel. Het zou gaan om een nieuwe muziekdienst met de functionaliteiten en muziek van Spotify.

Dat onthullen bronnen betrokken bij de samenwerking tegenover Forbes.

De functionaliteit zou al over twee weken gelanceerd kunnen worden in landen waar Spotify actief is, zoals Nederland. Een lancering in de Verenigde Staten staat niet op de planning.

Details
Volgens de bronnen zullen Facebookleden in het linkermenu op de website een Spotify-icoontje te zien krijgen in de lijst met bijvoorbeeld berichten, vrienden en evenementen.

Wanneer een gebruiker op de knop klikt, wordt Spotify geopend op de achtergrond en kan muziek uit de database van de streaming muziekdienst afgespeeld worden via Facebook. Bovendien zouden leden van de netwerksite samen met hun vrienden muziek kunnen luisteren.

Het is volgens de bronnen nog niet duidelijk of de dienst Facebook Music of Spotify on Facebook gaat heten.

Nieuwe samenwerking
Een woordvoerder van Spotify stelt geen kennis te hebben van een nieuwe samenwerking met Facebook: “Spotify kan al geïntegreerd worden in Facebook en we werken constant samen om deze service te verbeteren, maar dat is alles.”

nu.nl

Published On: 26-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht