Facebook heeft in de afgelopen maanden miljoenen gebruikers verloren. Zowel in Europa als de Verenigde Staten als Japan loopt het aantal leden terug. In Nederland is de groei van het aantal gebruikers gestagneerd.

Dat meldt althans de Britse krant The Guardian op basis van onderzoek van Socialbakers.

Het onderzoeksbureau levert data over het aantal gebruikers van Facebook aan adverteerders en stelt nu dat het ledental van het grootste sociale netwerk ter wereld terugloopt.

Zou het aantal gebruikers in de Verenigde Staten de afgelopen maand gedaald zijn met 3,8 procent. Dat betekent een verlies van 6 miljoen gebruikers. In het Verenigd Koninkrijk gaat het om 1,4 miljoen mensen, een daling van 4,5 procent.

Ook in Canada, Spanje, Duitsland en Japan loopt het aantal leden volgens het onderzoek terug. In Nederland is de groei van het aantal gebruikers de afgelopen zes maanden gestagneerd. Er werd een groei van 0,08 procent genoteerd. Dat zijn 6360 gebruikers. In totaal zouden zo'n 7,5 miljoen Nederlanders op het sociale netwerk actief zijn.

Uit ander recent onderzoek bleek ook al dat het aantal Facebookers in Nederland de afgelopen maanden tot stilstand is gekomen.

In bijvoorbeeld Zuid-Amerika en India stijgt het aantal gebruikers juist. Het totale aantal gebruikers zit inmiddels boven 1 miljard, maar gevreesd wordt voor een wereldwijde krimp. Socialbakers meldt dat relatief nieuwe sociale netwerken zoals Instagram, eigendom van Facebook, het wel goed doen. Vooral het jongere publiek stapt massaal over.

nu.nl

Published On: 29-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht