Apple zou werken aan een nieuwe usb-kabel, die omgekeerd ook in de aansluiting past. Het gaat om een aangepast ontwerp van de usb type a-aansluiting, en nog niet om de nieuwe type-c-aansluiting, die standaard 'omkeerbaar' is.

Naast de propriëtaire lightning-aansluiting, die standaard al op twee manieren in een aansluiting kan worden geprikt, zou het nieuwe kabelontwerp waar Apple aan werkt ook een reversible usb-aansluiting hebben, zo is op te maken van foto's die op Twitter zijn geplaatst. Het gaat daarbij om een traditionele type a usb-stekker die op twee manieren in een usb-aansluiting kan worden geprikt. Eerder doken er ook al foto's van het nieuwe kabelontwerp op bij een Chinese website.

Apple heeft nog niet gekozen om het door de USB 3.0 Promotor Group voorgestelde usb 3.1-ontwerp waarbij gekozen is voor een kleinere en omkeerbare usb type c-aansluiting. Deze usb-stekker is nietbackwards compatibel waardoor in veel gevallen nog een adapter nodig zal zijn. Apple lijkt zijn eigen ontwerp gebaseerd te hebben op basis van een patentaanvraag waarin een 'reversible usb connector' wordt beschreven op basis van een type a-aansluiting.

Mogelijk zal Apple de nieuwe lightning-usb-kabel aankondigen bij de verwachte presentatie van de iPhone 6. Dit zal vermoedelijk op 9 september gaan gebeuren.

"Mogelijk

tweakers.net

Published On: 18-08-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht