Microsoft brengt Windows 8.1 Update 2 op 12 augustus uit als onderdeel van zijn maandelijkse 'patch tuesday', volgens een updatemelding die een Russische site publiceert. De update zou ook voornamelijk stabiliteitsproblemen en andere bugs moeten verhelpen.

De Russische site PCPortal heeft in het verleden vaker Windows-informatie correct naar buiten gebracht voordat de officiële aankondigingen gedaan werden, en nu publiceert een lid van de site een screenshot van een update-melding die van Microsoft afkomstig lijkt. Neowin ontdekte de posting. Volgens de melding komt er 12 augustus een 'August Update' met nieuwe functionaliteit en features. Het zou gaan om een standalone update die samenvalt met patch tuesday van augustus: de tweede dinsdag van de maand waarop Microsoft zijn patchrondes houdt.

Windows 8.1 Update 2 zou alleen beveiligingsproblemen moeten oplossen en stabiliteitsverbeteringen moeten brengen. Daarmee verschilt de update van Update 1, die wel nieuwe functionaliteit bracht. Microsoft zou ook weinig ruchtbaarheid aan de release van Update 2 geven. Werkelijk grote wijzigingen komen op een later moment, waarschijnlijk in 2015, bij de release van een versie die intern bij Microsoft bekendstaat als 'Treshold'. Die versie zal onder andere het startmenu 'oude stijl' met een lijst van applicaties en de Live Tiles van de Modern UI-omgeving bevatten.

tweakers.net

Published On: 21-07-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht