Gigabyte heeft zijn uefi-bios-alternatief een uitbreiding gegeven in de vorm van touchscreen-ondersteuning. Daarmee moet de bios-vervanging geschikt zijn voor apparaten met een touchscreen, zoals all-in-one-pc’s of laptops met touchscreen.
 
De nieuwe uefi-variant die Gigabyte aan zijn moederborden wil toevoegen, heeft de naam Touch Bios gekregen. Net als de huidige implementatie van uefi is het Touch Bios een hybride vorm van een traditioneel bios en uefi. De Touch Bios zou de features uitbreiden met ondersteuning voor touchscreens. Grote iconen moeten het makkelijk maken om instellingen met de vinger aan te passen. Ook elementen als scrollbalken zijn groter gemaakt om vingerbediening te vergemakkelijken. Bovendien kan de interface naar wens worden aangepast; iconen kunnen versleept of verwijderd worden. Met uefi was het al mogelijk om instellingen met de muis te wijzigen.
De belangrijkste toevoeging van Gigabytes implementatie is de ondersteuning van harde schijven met een capaciteit groter dan 2,2TB; traditionele bios’en kunnen niet starten vanaf die schijven. De bios-vervanging uefi heeft zijn massale intrede gedaan op Intels nieuwste generatie. Daarvoor maakten sommige fabrikanten weliswaar al gebruik van de moderne interface om de pc te configureren, maar pas met Sandy Bridge en de bijbehorende series 6-chipset werd de interface gemeengoed. Gigabyte zou de nieuwe Touch Bios vanaf mei verspreiden.


Tweakers

Published On: 27-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht