Google is bezig met het testen van Project Shield, een service die kleine websites tegen DDoS-aanvallen moet beschermen. Op dit moment verkeert het project in een besloten testfase.

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een aanval van een netwerk van computers. Door tegelijkertijd veel ongewenst verkeer naar de website te sturen, raakt de website overbelast en zal de website niet meer bereikbaar zijn voor mensen die om legitieme redenen de site willen bezoeken. Vooral kleine sites lopen het risico om offline te gaan door een DDoS-aanval omdat er niet zoveel informatie naar de website gestuurd hoeft te worden om deze te overbelasten.

Google wil kleine websites dan ook helpen om zich te beschermen tegen de DDoS-aanvallen. Vooral websites die zich bezi houden met politieke activiteiten zijn vaak het slachtoffer van DDoS-aanvallen. De zoekgigant is van mening dat het mogelijk moet zijn om je mening te uiten op het internet. Vooral in delen van de wereld waar vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend is wil Google helpen. 

Op dit moment is het project nog in een besloten testfase, maar het is mogelijk om je website op te geven via de website van Project Shield.

Techzine

Published On: 22-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht