Na de lancering van het sociale netwerk van Google dinsdagavond kon woensdagnacht de testgroep de eerste uitnodigingen versturen. Omdat het volgens de zoekgigant storm liep is die mogelijkheid inmiddels weer uitgeschakeld.

Dat blijkt uit een melding van Google die het bedrijf stuurt naar alle gebruikers van Google+.

“We hebben de uitnodigingen voor vandaag uitgeschakeld. We kregen een bizarre hoeveelheid aanvragen en moeten dit voorzichtig op een gecontroleerde manier doen”, aldus Google in de melding.

Selecte testgroep
Google+ was bij de lancering alleen voor een selecte testgroep beschikbaar omdat Google eerst wilde kijken hoe het netwerk functioneerde buiten de muren van Google zelf. Toen de uitnodigingen verstuurd konden worden onderstond onder meer op Twitter een stroom aan verzoeken.

Het sociale netwerk van de zoekgigant onderscheidt zich vooral van concurrenten omdat informatie heel specifiek met een bepaalde groep vrienden gedeeld kan worden.

Succes
Of het verstandig is schaarste te creëren rond het netwerk is nog de vraag. Bij de lancering van Gmail heeft dit wel gewerkt, bij de lancering van clouddienst Google Wave bleek de aanpak met uitnodigingen echter minder succesvol.

Google heeft niet bekendgemaakt hoeveel uitnodigingen er inmiddels verstuurd zijn en hoeveel leden Google+ heeft.


Google

Published On: 30-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht