Google heeft de functionaliteit van zijn +1-knop uitgebreid. De knop kan voortaan worden gebruikt om websites te delen via Googles nieuwe dienst Google+, vergelijkbaar met de bekende Facebook-knop.

De functionaliteit van de knop, die derden op hun website kunnen plaatsen, was tot dusverre relatief beperkt. Als inlogde Google-gebruikers op de knop drukten, kunnen ze de site zo aanbevelen bij hun Google-contacten – vergelijkbaar met de Like-knop van Facebook.

De aanbevelingen worden onder meer gebruikt om gebruikers relevantere, gepersonaliseerde zoekresultaten te kunnen aanbieden. Ook zijn ze te zien op het Google-profiel van de gebruiker.

Google+
Na de introductie van Google+ in juni, een sociaal netwerk dat concurreert met bijvoorbeeld Facebook en Twitter, werd alom verwacht dat Google de functionaliteit van de knop verder zou uitbreiden. Met de nieuwe versie van de +1-knop kunnen gebruikers een website niet alleen aanbevelen, maar ook delen via hun Google+-account, maakte Google woensdag (plaatselijke tijd) bekend.

Dan verschijnt een link naar de betreffende website in de 'stream' van de gebruiker op Google+. Gebruikers kunnen de begeleidende tekst en afbeelding voor publicatie nog aanpassen.

De +1-knop krijgt daarmee functionaliteit die vergelijkbaar is met de bekende deelknop van Facebook.

nu

Published On: 26-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht