Google Chrome was de meeste lekke applicatie van 2010, waarmee het Mozilla Firefox van de eerste plaats verdringt. Dat blijkt uit cijfers van Bit9, dat een overzicht van populaire programma's met de meeste kwetsbaarheden samenstelde. In Google Chrome werden dit jaar 76 lekken gerapporteerd, waarmee de browser de onbetwiste nummer één is. De nummer twee positie is in handen van Apple Safari, waarin zestig kwetsbaarheden werden gevonden.

Op de derde plaatst staat Microsoft Office, met 57 lekken. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd de software van Microsoft en Apple nu wel in het overzicht meegenomen. Hieronder de volledige lijst.

4. Adobe Acrobat — 54
5. Mozilla Firefox — 51
6. Sun JDK — 36
7. Adobe Shockwave Player — 35
8. Microsoft Internet Explorer — 32
9. RealNetworks RealPlayer — 14
10. Apple Webkit — 9
11. Adobe Flash Player — 8
12. Apple Quicktime en Opera Web browser — 6

Hoewel Mozilla Firefox vorig jaar en het jaar daarvoor de meeste lekken had, was vorig jaar Adobe nog de "winnaar". Volgens Bit9 was de impact van Adobe Reader, Acrobat, Flash Player en Shockwave-lekken veel groter dan de problemen die in Firefox werden gevonden.

Een mogelijke reden voor de nummer één positie van Google Chrome is dat het een redelijk nieuwe browser is en het daarom veel aandacht van beveiligingsonderzoekers krijgt.
http://www.security.nl/artikel/35133/1/Google_Chrome_meeste_lekke_software_van_2010.html

Published On: 17-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht