Google zou navigatiebedrijf Waze overnemen voor een bedrag van 1,3 miljard dollar (985 miljoen euro). Ook Facebook en Apple hadden interesse in het bedrijf.

Dat meldt het Israëlische Globes op basis van anonieme bronnen. Waze is een Israëlisch navigatiebedrijf dat wereldwijd succes boekt met zijn gratis navigatie-apps. De reisinformatie van Waze kan door gebruikers worden aangevuld. Waze heeft 50 miljoen gebruikers.

De overname zou volgen na een maandenlange strijd tussen Google en Facebook. Ook Apple zou in eerste instantie interesse hebben getoond in het Israëlische bedrijf, dat ook werknemers in Palo Alto in Californië heeft.

Hoger bod

Waze zou echter op zoek zijn naar een overnamebedrag van minstens 1 miljard dollar. Apple zou bereid zijn geweest tot 400 miljoen dollar te gaan. Facebook zou hebben gedacht aan een bedrag van 800 miljoen tot 1 miljard dollar.

Niet alleen zou Google het hoogste bod hebben, het bedrijf zou het ook goed vinden dat de werknemers van Waze in Insraël blijven. Google heeft al een kantoor in dat land, Facebook zou met die voorwaarde niet akkoord zijn gegaan.

De overname zou deze week al bevestigd kunnen worden, melden bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Met de overname zou Google zijn eigen positie op de kaartenmarkt willen versterken. Onlangs verbeterde het bedrijf Maps voor de desktop nog.

Published On: 10-06-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht