Google heeft de app Google Handwriting Input uitgebracht. De app herkent handschriften in 82 talen, waaronder Nederlands, en werkt met Android 4.0.3 of latere versies. Voor het herkennen van handschriften is geen internetverbinding nodig.

Google Handwriting Input herkent 20 verschillende schriften en 82 talen en kan gebruikt worden met alle Android-apps. Gebruikers kunnen regulier of cursief schrijven, met vingers of met stylus. Daarnaast kan de app honderden getekende emojis omzetten als gebruikers de 'enter'-knop ingedrukt houden. Een internetverbinding is niet vereist, meldt Google, maar kan wel gebruikt worden voor, mogelijk, betere herkenning.

Vooral voor de invoer van schriften op basis van ideogrammen met veel verschillende karakters, zoals Chinees, zou handschriftherkenning een handig alternatief voor toetsenbordinvoer zijn. Google claimt diverse herkenningstechnieken van eerdere technologie zoals die uit Translate Apps op Android en iOS, mobiel zoeken en de Google Input Tools gecombineerd te hebben en deze kleiner en sneller gemaakt te hebben. De app werkt op smartphones en tablets met Android 4.0.3 of latere versies van het mobiele OS.

 

Tweakers.net

Published On: 16-04-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht