Google voegt een '+1-knop' toe aan zijn zoekmachine, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze een zoekresultaat positief waarderen. Wie van de Google-zoekmachine gebruikmaakt krijgt de +1's van contactpersonen te zien.

Om gebruik te maken van de sociale zoekfeature moet worden ingelogd met een Google-account. Het is vervolgens mogelijk om een zoekresultaat met een zogenaamde +1 te beoordelen. Personen waarmee de gebruiker via Google-diensten, zoals Gmail, in contact staat kunnen de waardering vervolgens te zien krijgen: wanneer de zoekactie van de gebruiker relevant genoeg is worden +1-waarderingen van contactpersonen getoond. Daarnaast wil de internetgigant later nog contacten van andere diensten toevoegen, zoals Twitter. 

Googles +1-knop zal naast in de zoekresultaten ook voor andere Google-diensten worden gebruikt. Ook kan de feature binnenkort ingebouwd worden op andere websites, waardoor de +1-knop te vergelijken is met de 'like'-knop op Facebook. 

De Engelse zoekmachine op google.com krijgt eerst de beschikking over de +1-knop, waarna later andere landen volgen. Wel is het mogelijk om op een experimentele pagina alvast een voorproefje van de functionaliteit te krijgen.

 


Google

Published On: 31-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht